Coline Antheunis

Klinisch psychologe, oplossingsgericht cognitief & systemisch psychotherapeut,  EMDR therapeut (in opleiding, 2023).

Contactgegevens: 0468/06 25 66 of via coline@chi-fa.be

 

Coline behaalde in 2009 haar masterdiploma Klinische psychologie Kinderen en jongeren aan de KU Leuven. Als psycholoog in opleiding deed zij ervaring op in het psychiatrisch centrum De Kaap in Melle. Na haar studies ging zij aan de slag in het onderwijsveld, zowel gewoon als buitengewoon onderwijs. Momenteel is zij naast haar werk bij ChiFa aan het werk als ondersteuner bij leerlingen met een motorische beperking (DCD, spierziekten, NAH, …) in het gewoon secundair onderwijs. Ze gaat samen met alle betrokkenen (leerling, ouders, leerkrachten, zorg,…) op zoek naar mogelijke aanpassingen die zowel het studeren als het emotioneel welzijn ten goede komen.

Na haar master psychologie volgde Coline nog bijkomende opleidingen Banaba buitengewoon onderwijs en STOP 4-7 (samen sterk op pad) om zich verder te verdiepen in aanpak en zorg in het onderwijs en systemisch werken met jonge gezinnen en hun context. In 2020 beëindigde zij met succes haar 4-jarige therapieopleiding ‘Oplossingsgericht cognitieve en systemische therapie’ aan het Korzybski instituut te Brugge. Door middel van haar oplossingsgerichte visie probeert zij samen met een kind of jongere een omgeving te creëren waarin zij, als expert van zichzelf, eigen oplossingen kunnen vinden. De samenwerking met het kind en de mensen die dicht bij hen staat in de therapie centraal. Het doel is op een creatieve manier het unieke van elk kind tot bloei te brengen.

In 2023 startte zij een bijkomende opleiding EMDR-therapie bij vormingscentrum Integrativa. EMDR of Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een vorm van therapie die onverwerkte herinneringen helpt verwerken. Dit kan naast de andere therapietechnieken ingezet worden.

Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag (onder voorbehoud van wijzigingen).

Stuur Coline een bericht

Emine's agenda sluiten • X